החינוך הניסיוני החדש / ז'ו יונג־שין

חיפוש דרך אחרת לחינוך בסין

"המשימה העיקרית של 'החינוך הניסיוני החדש' צריכה להיות יצירת חיים מאושרים ושלמים באמצעות החינוך".

רפורמת החינוך בסין, שהחלה בשנות ה־80 של המאה ה־20 ונקראת "החינוך הניסיוני החדש", מצטיינת באידיאליזם המשולב בפעילות בשטח. היא מציגה את החינוך כאידיאל וממריצה את המורים לעסוק בחינוך בהתלהבות ולהקדיש לו את חייהם, אך גם מדגישה במיוחד את הרגישות לנעשה בשטח ולאלה הפועלים בשטח. "החינוך הניסיוני החדש" העז לשנות את תנאי החיים של התלמידים, את שיטת העבודה של המורים, את אופן התפתחותו של בית הספר ואת דרך חקירתו של החינוך.

הספר הניסוי החינוכי החדש בוחן את מהפכת החינוך הזו בסין – הוא מספר כיצד החל השינוי, מהו הרעיון שמאחוריו ומהן הפעולות שנעשו כדי לקדמו. הספר בוחן את הרפורמה בחינוך בסין מכמה נקודות מבט – המורה והכשרתו, הכיתה, תוכנית הלימודים, מערכי השיעור, פרויקטים חינוכיים שונים, חינוך מקוון ועוד. הוא מתובל בדוגמאות רבות מהשטח, וייחודו בכך שאינו כולל רק תיאוריות אלא בעיקר את אופן יישומן בשטח.

ז'ו יונג'שין (Zhu Yongxin), יליד 1958, הוא מחנך סיני מפורסם, שממלא תפקידים ממשלתיים בכירים רבים, וביניהם: סגן יו"ר הוועד המרכזי של הוועידה המדינית המייעצת של העם הסיני; סגן יו"ר בפועל ומנהל קבוע של הוועידה המדינית הלאומית המייעצת של הוועד הלאומי של הוועידה הלאומית המייעצת של העם הסיני; סגן יו"ר אגודת החינוך של סין; וסגן יו"R האגודה למחקרי חינוך של סין. כמו כן, הוא פרופ' באוניברסיטת סו־ז'ו (Suzhou), פקין, בטונג־ג'י (Tongji) ובמכללה להכשרת מורים בבייג'ינג. הוא נחשב גדול המומחים לחינוך בסין בת זמננו, אחד מעשרת גדולי המחנכים הסיניים, ואחד מעשרת האנשים המוכשרים ביותר בסין. הוא גם חתן פרס "יום השנה ה־30 לתחילת הרפורמה וההתפתחות", ואחד מגדולי המשפיעים על החינוך בסין.

המחבר יזם רפורמה חינוכית ניסיונית וחדשנית בסין, שהקיפה יותר מ־5,200 מוסדות חינוך ב־29 מחוזות, רשויות מקומיות ואזורים אוטונומיים ברחבי המדינה, ומתקיימת מאז שנת 2000. כשישה מיליוני תלמידים ומורים מעורבים בניסוי החינוכי הזה.

חיבוריו של ז'ו יונג'שין תורגמו ל־25 שפות, ובהן אנגלית, צרפתית, גרמנית, ספרדית, רוסית, ערבית, קוריאנית ויפנית, וגם בעברית בספר זה.

זהו הספר השני בסדרת ספרים על סין, שיצאו לאור בעברית מטעם אוניברסיטת רנמין, בהוצאת אופיר ביכורים.

החינוך הניסיוני החדש
דילוג לתוכן